Inkoopanalyse

INKOOPANALYSES

 

Wilt u weten wat u bij een leverancier besteedt?
Wilt u weten welke artikelen u bij een leverancier koopt?
Wilt u weten hoe de inkopen bij een leverancier zich verhouden tot het segment van die leverancier?

Met het PowerBI dashboard “Inkoopanalyses”, gekoppeld aan Exact Online Handel, wordt inzicht gegeven in de inkopen per leverancier, per artikel, per artikelgroep of per assortiment. Na de selectie van een leverancier wordt het bedrag exclusief BTW getoond per maand, desgewenst uitgesplitst per jaar. Hiermee kunnen trends en seizoensinvloeden inzichtelijke worden gemaakt. Dit wordt ook grafisch getoond. De leverancier wordt ten slotte vergeleken met de andere leveranciers met dezelfde relatieclassificatie.

 

 

Iedere pagina heeft drie filters: de leverancier, de relatieclassificatie en de orderdatum. Met de relatieclassificatie kan de lijst met leveranciers worden beperkt, zodat er eenvoudiger een leverancier kan worden geselecteerd.

De totale inkoopwaarde exclusief BTW wordt weergegeven per maand. Door op de [+] te klikken vóór de naam van de leverancier wordt de inkoopwaarde uitgesplitst per jaar.

De inkopen per artikel, artikelgroep of assortiment, voor alle leveranciers in dezelfde relatieclassificatie als de geselecteerde leverancier, kunnen worden uitgesplitst per klant door op de [+] te klikken.

 

 

Om gebruik te kunnen maken van het PowerBI dashboard “Inkoopanalyses” heeft u een Exact Online Handel abonnement nodig. Daarnaast heeft u een licentie nodig voor PowerBI Desktop Pro en de PowerBI-Exact Online connector Invantive Cloud Bridge. Het dashboard wordt afgestemd op uw eigen inrichting met relatieclassificaties en assortimenten.

Het dashboard biedt een stevige basis om zelf aan de slag te gaan met analyses. De consultants van Business Software Haaglanden kunnen u daarbij assisteren. Zij kunnen ook het dashboard op maat afstemmen op uw specifieke informatiebehoefte.

 

 

-0-0-0-0-0-