Power BI

Wat is Microsoft Power BI

 

Microsoft Power BI is ontstaan uit de inzet van Microsoft om business intelligence intuïtiever en meer toegankelijk voor de eindgebruiker te maken. Power BI is sinds medio 2014 beschikbaar.

Het is een interactieve tool voor het visualiseren van data met als doel verschillende processen in een organisatie inzichtelijk te maken voor de eindgebruiker. Met Microsoft Power BI kunnen verschillende soorten data worden gecombineerd, om in een visueel dashboard managementinformatie weer te geven. Wat zijn de mogelijkheden

Data combineren

Met Power BI kunnen organisaties en eindgebruikers alle data die beschikbaar is in de organisatie in de gaten houden. Gegevens van buiten de organisatie kunnen ook in de dashboards worden geïntegreerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om interne gegevens van klanten te koppelen aan gegevens van buiten, zoals gegevens van profielen op sociale media.

Rapporten creëren en delen

Power BI is ontwikkeld om een self-service-BI-tool te zijn. Daardoor zou het mogelijk zijn om met  aanvullende training zelf rapporten samen te stellen. Deze rapporten zijn te delen met collega’s.

Toepassingen

BSH heeft inmiddels in combinatie met een Power BI connector voor zowel Handel- als Project organisaties “standaard” Dashboards ontwikkeld. Deze sets Dashboards zijn gemaakt op basis van onze jarenlange ervaring met Exact Online implementaties.

Uiteraard kunnen wij indien gewenst nog aanvullende Dashboards op maat voor u ontwikkelen. Voor meer informatie over onze “standaard” Dashboards klikt u op één van onderstaande knoppen van de intussen door ons ontwikkelde Dashboards.

Voor Handel Rapportages:

Voor Project Management Rapportages:

Voor Financiële Rapportages:

Inkoopanalyse

Onderhanden werk projecten

Geconsolideerde Balans en Verlies & Winst rekening

Verkoopanalyse

Overzicht projectresultaat

Transactieanalyse

Overzicht marge per medewerker

Voorraadanalyse

Overzicht declarabiliteit per medewerker

Artikelprijsanalyse

Overzicht capaciteitsprognose

Margeanalyses