Introductie Onegini

Belangrijke reden voor Onegini om naar andere software te kijken was de sterke groei van zowel het aantal klanten als medewerkers in de afgelopen jaren. De organisatie heeft een continue professionalisering van haar bedrijfsprocessen hoog in het vaandel staan en in dat kader ontstond de behoefte de op dat moment gebruikte boekhoudsoftware te vervangen door een bedrijfsbrede software.

Onze organisatie heeft na een zorgvuldig selectieproces een keuze gemaakt voor Exact Online om onze bedrijfsprocessen te ondersteunen. Wij zijn van mening dat Exact Online goed past bij de fase waarin de organisatie zich bevindt, bovendien snel te implementeren is en een belangrijke bijdrage levert aan de ondersteuning van zowel klant- als ook medewerkers- en financiële processen.

Ondanks een korte voorbereidingstijd is de implementatie van Exact Online Project Management en Personeel en Salaris tot op heden voorspoedig verlopen, niet in de laatste plaats door de ondersteuning en expertise van BSH als Exact Online implementatiepartner.
De consultant van BSH fungeerde als vraagbaak voor onze organisatie bij ingewikkelde implementatievraagstukken en heeft onze organisatie hierdoor uitstekend geholpen effectieve en efficiënte bedrijfsprocessen neer te zetten.

Belangrijk voordeel van het gebruik van Exact Online is dat de beheersing van de organisatie sterk is verbeterd. Niet alleen onze bedrijfsprocessen verlopen beter maar ook in de informatievoorziening rondom klant, projecten, medewerkers en leveranciers zijn grote stappen gezet.
De overgang naar een ERP-systeem (lees: bedrijfsbrede software) schrikt bedrijven soms af, vooral met het oog op kosten en implementatie inspanning. Wij zijn als Onegini zeer onder de indruk van de wijze waarop wij eenvoudig en met geringe kosten zijn overgegaan naar Exact Online en welke verbeteringen daarmee zijn gerealiseerd.
Ik kan dus alleen maar adviseren deze stap beter eerder dan later te zetten.

Voor meer referenties: