Introductie PW Consulting

PW Consulting is marktleider op het gebied van SAS technologie in Nederland. Wij leveren rond SAS alle denkbare diensten, waaronder consultancy, ontwikkeling, het testen van software, het verzorgen van trainingen, implementatie en beheer. Onze klanten bevinden zich met name onder de top 100 ondernemingen van Nederland. Met bijna 70 consultants zijn wij actief in alle branches, waaronder verzekeraars, banken, vermogensbeheerders, overheid, farmaceutische industrie en (zakelijke) dienstverlening.

Tot nu toe maakten wij gebruik van een zelfgebouwd systeem, compleet voor alle PSA onderdelen. Voorzien werd dat dit systeem in de toekomst niet meer zou voldoen aan onze eisen. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar vervanging van het onderdeel voor uren schrijven & factureren en hebben wij uiteindelijk gekozen voor Exact Online Uren & Facturen.

We hebben rondgevraagd en hoorden positieve geluiden over het programma en de eerste contacten en demo’s zijn prettig verlopen.

We kijken positief op het verloop van de implementatie terug. We hebben intern tijd en mensen vrijgemaakt en dat heeft geloond. Het is echt iets dat je onder de knie moet krijgen, en om dit te doen terwijl het normale werk gewoon doorloopt is heel lastig. Uiteindelijk is ook een dag extra consultancy nodig geweest voor bedrijfsspecifieke zaken die in het ‘Getting Started’ pakket nog niet aan de orde waren geweest.

Van zowel BSH als Exact hadden we het advies gekregen om te starten met Uren & Facturen en nog niet direct met de module Projecten. In de loop van de implementatie bleek ook dat de module Projecten toch niet helemaal de juiste match was voor ons. Dus dat bleek een goed en eerlijk advies.

Het contact met BSH is prettig verlopen, waarbij de verwachtingen steeds duidelijk zijn aangegeven en afspraken werden nagekomen. De consultant van BSH was deskundig en prettig om mee samen te werken en zo hebben wij een goede start kunnen maken. Ook was BSH flexibel qua beschikbaarheid van de consultant.

Ons eigen pakket voldeed inhoudelijk goed, dus op dat gebied hebben we niet echt aanvullingen ervaren. Wel is het prettig dat er geen downtime is en de helpdesk van Exact geeft snel en goed antwoord. Ander voordeel is de directe koppeling van de facturen met het grootboek. Het is even wennen voor ons, omdat ons oude pakket speciaal voor ons gemaakt was, maar inmiddels begint het goed te lopen.

Klanten die overwegen over te stappen raden wij aan om je heen te informeren bij collega’s en klanten naar de door hun gebruikte software en ervaringen. Informatie/recensies op internet zijn vaak erg verouderd of gekleurd.
Maak tijd vrij om dit op een goede manier op te kunnen pakken.
Betrek je accountant in de keuze.

Voor meer referenties: