Transactieanalyse

TRANSACTIEANALYSES

 

Wilt u een analyse doen van de omzet per klant?
Wilt u een analyse doen van de kostprijs van de omzet bij de artikelen die een klant koopt?
Wilt u weten hoe de transacties van een klant zich verhouden tot het segment van die klant?

Met het PowerBI dashboard “Transactieanalyses”, gekoppeld aan Exact Online Handel, wordt inzicht gegeven in de financiële transacties per klant, per artikel, per artikelgroep of per assortiment. Na de selectie van een klant en een transactietype wordt het bedrag exclusief BTW getoond per maand, desgewenst uitgesplitst per jaar. Hiermee kunnen trends en seizoensinvloeden inzichtelijke worden gemaakt. Dit wordt ook grafisch getoond. De klant wordt ten slotte vergeleken met de andere klanten met dezelfde relatieclassificatie.

 

 

Iedere pagina heeft vier filters: de klant, de relatieclassificatie, het transactietype en de orderdatum. Met de relatieclassificatie kan de lijst met klanten worden beperkt, zodat er eenvoudiger een klant kan worden geselecteerd.  

De totale verkoopwaarde exclusief BTW wordt weergegeven per maand. Door op de [+] te klikken vóór de naam van de klant wordt de verkoopwaarde uitgesplitst per jaar.

De transacties per artikel, artikelgroep of assortiment, voor alle klanten in dezelfde relatieclassificatie als de geselecteerde klant, kunnen worden uitgesplitst per klant door op de [+] te klikken. 

 

 

Om gebruik te kunnen maken van het PowerBI dashboard “Transactieanalyses” heeft u een Exact Online Handel abonnement nodig. Daarnaast heeft u een licentie nodig voor PowerBI Desktop Pro en de PowerBI-Exact Online connector Invantive Cloud Bridge. Het dashboard wordt afgestemd op uw eigen inrichting met relatieclassificaties en assortimenten.  

Het dashboard biedt een stevige basis om zelf aan de slag te gaan met analyses. De consultants van Business Software Haaglanden kunnen u daarbij assisteren. Zij kunnen ook het dashboard op maat afstemmen op uw specifieke informatiebehoefte.

 


 

-0-0-0-0-0-