Verkoopanalyse

VERKOOPANALYSES

 

Wilt u weten wanneer een klant koopt?
Wilt u weten welke artikelen een klant koopt?
Wilt u weten hoe de verkopen aan een klant zich verhouden tot het segment van die klant?

Met het PowerBI dashboard “Verkoopanalyses”, gekoppeld aan Exact Online Handel, wordt inzicht gegeven in de verkopen per klant, per artikel, per artikelgroep of per assortiment. Na de selectie van een klant wordt het bedrag exclusief BTW getoond per maand, desgewenst uitgesplitst per jaar. Hiermee kunnen trends en seizoensinvloeden inzichtelijke worden gemaakt. Dit wordt ook grafisch getoond. De klant wordt ten slotte vergeleken met de andere klanten met dezelfde relatieclassificatie.

Met het dashboard wordt tevens inzicht gegeven in de korting en marge per jaar per maand of per klant. Ook voor verkooporders die nog niet zijn geleverd. Hiermee kan zichtbaar worden gemaakt of de marges nog wel voldoende zijn.

 

 

 

Iedere pagina heeft drie filters: de klant, de relatieclassificatie en de orderdatum. Met de relatieclassificatie kan de lijst met klanten worden beperkt, zodat er eenvoudiger een klant kan worden geselecteerd.

De totale verkoopwaarde exclusief BTW wordt weergegeven per maand. Door op de [+] te klikken vóór de naam van de klant wordt de verkoopwaarde uitgesplitst per jaar.

De verkopen per artikel, artikelgroep of assortiment, voor alle klanten in dezelfde relatieclassificatie als de geselecteerde klant, kunnen worden uitgesplitst per klant door op de [+] te klikken.

 

 

 

Om gebruik te kunnen maken van het PowerBI dashboard “Verkoopanalyses” heeft u een Exact Online Handel abonnement nodig. Daarnaast heeft u een licentie nodig voor PowerBI Desktop Pro en de PowerBI-Exact Online connector Invantive Cloud Bridge. Het dashboard wordt afgestemd op uw eigen inrichting met relatieclassificaties en assortimenten.

Dit dashboard biedt een stevige basis om zelf aan de slag te kunnen gaan met analyses. Business Software Haaglanden kan u daarbij assisteren.
Uiteraard kunnen wij ook het dashboard voor uw specifieke informatiebehoefte op maat inrichten.

 

 

-0-0-0-0-0-