YourHanger

Zodoende hebben de eigenaren Arjan Kaan en Marco Ouwerkerk samen met ons designteam sterk uiteenlopende kledinghangers ontwikkeld. Zodat thuis het kledingrek, kapstok of kledingkast helemaal naar je eigen smaak valt in te richten. Dat is ook graag wat we doen, mensen motiveren en stimuleren om met een andere blik naar hun kledingkast te kijken.

Het gehele proces van het plaatsen van een bestelling op de YourHanger website tot levering door onze fulfilment partij wilden we graag onderbouwd hebben met een gedegen ERP systeem. Hiervoor zijn we opzoek gegaan naar een partij waarbij gebruiksgemak, innovatie, service en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. We zijn een kleine onderneming met grote ambities, we willen klaar zijn voor de toekomst met een ERP systeem dat automatisch mee groeit met de expansie van de onderneming.

Na een grondig vooronderzoek en een uitgebreide tender hebben we gekozen voor het Exact Online Handelspakket. Dit is de motor geworden van YourHanger. Vanuit Exact Online worden de webshop, de sales afdeling, de financiële afdeling en alle logistiek aangestuurd. Een belangrijke reden om te kiezen voor Exact is de mogelijkheid tot internationale expansie. En Exact heeft een bewezen track record, dat schept vertrouwen.

Het implementeren van nieuwe systemen vraagt veel energie en kost veel tijd. Alles is nieuw, personeel moet gemotiveerd en geënthousiasmeerd worden. Er moet kennis vergaard worden, en ik zal niet onder stoelen of banken steken dat dit proces soms met het nodige gemopper is doorlopen. Maar met een specialist (van BSH) op locatie, een goed bereikbare Exact support afdeling, heldere communicatie en gebruiksvriendelijke software is de implementatie al met al soepel verlopen. Kinderziektes zijn er altijd, calculeer dat altijd in.

Als kennis en expertise ergens hoog in het vandaal staat dan is dat wel bij de experts van BSH. Hoewel door het verschil in kennis tussen de werkvloer en de experts van BSH de begeleiding soms lastig te volgen is werd er ruim de tijd genomen om alles in detail uit te leggen en naar custom made op lossingen te zoeken. Bovendien werd er altijd geëvalueerd.

Bij YourHanger gebruiken we Exact Online (uiteraard) op dagelijkse basis en is het de motor van onze onderneming. Persoonlijk vind ik het voorraadbeheer en facturatie gedeelte erg prettig werken en het levert mij veel voordelen. Ik heb altijd zich op de juiste voorraad standen, krijg op tijd waarschuwingen en heb een helder zicht op welke producten hard lopen en welke producten achterblijven bij de verwachtingen.

Mocht u overwegen over te stappen naar andere software raad ik aan eerst voor jezelf en voor je onderneming duidelijk te maken wat je verwacht van de nieuwe software en heldere doelen te stellen, ook voor de lange termijn. Neem de tijd voor een goede implementatie en neem de nodige frustratie voor lief, op de lange termijn betaalt een goed ERP systeem zich dubbel en dwars terug.

Voor meer referenties: