Bestellingen van klanten beter verwerken met de artikelcode klant

Bestellingen van klanten beter verwerken met de artikelcode klant

Als klanten een bestelling doen en ze gebruiken daarbij hun eigen artikelcodes kan dat extra tijd kosten bij de orderinvoer: opzoeken, nabellen en ergernis. Met de artikelcode klant wordt de orderinvoer een stuk gemakkelijker en de documenten naar de klant (offerte, orderbevestiging, pakbon en factuur) zijn voor hem begrijpelijker.

 

Waarom een artikelcode klant?

Natuurlijk gebruiken we zelf een eigen, interne, artikelcode. Maar de klant doet dat ook! Als hij, vanuit zijn systeem een bestelling maakt zal dat soms zijn eigen artikelcode vermelden. Wij moeten die dan op een af andere manier weer vertalen naar onze eigen code. Dat kost tijd en kan tot fouten leiden. Met de artikelcode klant kunnen we nu bij elke klant onderhouden welke artikelen een eigen code hebben. Die code kunnen we gebruiken bij de order invoer (offerte invoer, factuur invoer) en afdrukken op documenten aan de klant.

 

Onderhouden van de artikelcode klant

Vanaf het klantscherm [Relaties] Klanten, Overzicht, vanaf de tab Verkoop kunnen we via de link Klantenartikelen artikelen koppelen en daar een eigen artikelcode klant aan toevoegen:

 

(Klik om te vergroten)

 

Gebruiken van artikelcode klant in de order invoer

We kunnen de invoerschermen aanpassen (icoon rechtsboven) zodat de artikelcode klant wordt getoond in de invoerregels. Door in het artikelcodeveld op F2 te drukken komt de artikelbrowser op. Ook die kunnen we met het gereedschapsicoon op dat scherm aanpassen om de artikelcode klant in het zoekfilter en in de kolommen te tonen. Wanneer een artikel gekozen is wordt de artikelcode klant getoond in de orderregel:

 

(Klik om te vergroten)

 

Afdrukken van de artikelcode klant

In de lay-outs van de offerte, orderbevestiging, pakbon en factuur kan de artikelcode klant getoond worden. Voeg daartoe het veld Artikelcode klant aan de regel toe:

 

(Klik om te vergroten)

 

Artikelcode klant komt binnenkort beschikbaar in Exact voor Handel en Productie, geavanceerde en premium edities.

 

Om ervoor te zorgen software voldoet aan de behoefte van klanten, voert Exact regelmatig updates door. Heb je een goed idee? Deel het met de Exact Community – waar je tevens kunt stemmen op eerder ingediende ideeën.

Link naar artikel: Klik hier!