Controlled Release vernieuwde MRP berekening

Controlled Release vernieuwde MRP berekening

Gebaseerd op feedback van klanten hebben we de MRP berekening in Exact Online Handel Professional en Exact Online Productie Professional vernieuwd. Wij gaan nu beginnen met de Controlled Release en nodigen klanten van de genoemde edities uit om deel te nemen.

 

Meerlaagse MRP berekening

De bestaande MRP berekening rekent (bestel-, assemblageorder-, en werkorder-) advies uit op het hoogste niveau van de stuklijst (1 laag). Dat is een tekortkoming wanneer we werken met meerlaagse stuklijsten. De vernieuwde MRP berekening rekent alle lagen van de stuklijst uit en presenteert het advies in overeenstemming daarmee. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de zogenaamde “low-level code”, een factor die rekening houdt met het gebruik van hetzelfde materiaal op meerdere lagen van de stuklijsten. Dit is een belangrijke eigenschap van de MRP berekening.

 

Afronding naar seriegrootte

De bestaande MRP berekening rekent een werkorderadvies uit waarbij de afronding naar seriegrootte plaatsvindt bij het genereren van de werkorder. Onder bepaalde omstandigheden kan er dan te veel geproduceerd worden. De vernieuwde MRP neemt de afronding naar seriegrootte al mee in de berekening waardoor deze surplus productie niet meer plaatsvindt.

 

Advies voor meerlaagse werkorders, maar ook voor assemblageorders

Niet alleen wordt er advies uitgerekend voor meerlaagse productiestuklijsten, maar ook voor meerlaagse assemblagestuklijsten.

 

Reken scenario’s

In de huidige MRP schermen wordt veel plaats ingenomen door instellingen voor de MRP berekening. Het is in de vernieuwde MRP mogelijk om reken scenario’s te bewaren. Daarmee wordt ook veel plaats vrijgemaakt op het MRP overzicht omdat de instellingen niet meer getoond hoeven te worden.

 

Deelnemen aan de Controlled Release?

Uw feedback is belangrijk voordat we de nieuwe MRP algemeen beschikbaar maken. De voorwaarde voor deelname aan de Controlled Release is dan ook dat u de MRP functionaliteit gaat gebruiken en dat u ons voorziet van uw feedback. Als u interesse heeft aan deelname aan de Controlled Release kunt u dat kenbaar maken via een email aan productreadiness@exact.com

 

Link naar artikel: Klik hier!