Exact breidt aanwezigheid in de bouwsector uit met de overname van bouw7

Exact breidt aanwezigheid in de bouwsector uit met de overname van bouw7

Delft, 4 juni 2019 – Exact neemt bouw7 over, een toonaangevende Nederlandse leverancier van cloud-software voor het MKB in de bouwsector.

De bouwsector is de op twee na grootste sector van Nederland en groeit hard. Wat automatisering betreft blijven bouwbedrijven achter op ondernemingen uit andere sectoren. Velen werken nog met oudere on-premise systemen die beperkt zijn in functies en integratie-opties. Door de dertig jaar ervaring in de bouwsector ziet Exact veel mogelijkheden om bouwondernemingen te ondersteunen met innovatieve cloud-software. De softwareleverancier heeft al 3.700 bouwbedrijven als klant die Exact gebruiken voor de boekhouding.

Concurrentiekracht vergroten

De combinatie Exact Online en bouw7 koppelt projectgestuurde primaire processen met de financiële administratie en werkt op zowel pc als mobiele apparaten. Die gecombineerde software leidt tot minder administratie en fouten als gevolg van dubbele en onvolledige invoer van gegevens. Gebruikers krijgen daarentegen beter inzicht dat helpt om hun concurrentiekracht te vergroten.

Perfecte oplossing

“De overname van bouw7 past perfect in onze focus op uitgroeien tot de toonaangevende technologieleverancier in de Benelux. Met deze overname zijn we marktleider op het gebied van software voor de bouwsector in Nederland”, zegt Phill Robinson, CEO van Exact. “We zijn blij dat we mkb-bedrijven in de sector een perfecte oplossing kunnen bieden om winstgevender te werken.”

Grote kansen

Hoewel de marges in de bouwbranche vaak laag zijn, opereren bedrijven doorgaans met een gebrek aan structuur en transparantie, stelt Robinson. “Grote kansen voor de bouw liggen in het verbeteren van projectmanagement en communicatievaardigheden. Zo voorkomen bedrijven hoge kosten als gevolg van fouten.”

Kosteneffectieve cloudsoftware

“Dit is een geweldige ontwikkeling voor bouw7, onze klanten en medewerkers”, aldus Sander Jongsma, oprichter van bouw7. “We zijn het bedrijf in 2015 gestart met één missie: het veranderen van traditionele administratieve processen in de bouwsector met gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve cloudsoftware. Als onderdeel van Exact kunnen we sneller innoveren dan we ooit hadden verwacht. Samen kunnen we meer dan de helft van de totale markt (bedrijven met twee medewerkers of meer) bedienen en weten we hoe we hen kunnen helpen om hun uitdagingen beter aan te gaan. Onze gezamenlijke klanten zullen profiteren van de geïntegreerde oplossing die hen een concurrentievoordeel geeft om hun ambities te realiseren.”