Exact introduceert de Winter ’20 Release

Exact introduceert de Winter ’20 Release

Bedrijfsprestaties en kengetallen zijn vanaf nu te vergelijken dankzij kunstmatige intelligentie

Exact introduceert de Winter ’20 Release met benchmarking in Exact Online als belangrijkste innovatie. Daarmee kunnen ondernemers hun bedrijfsprestaties afzetten tegen die van vergelijkbare bedrijven in hun sector. Accountants creëren via benchmarks advieskansen om klanten beter te bedienen.

De benchmarkfunctie is ontwikkeld met artificial intelligence (AI). Exact Online toont naast de gebruikelijke ratio’s op basis van de specifieke bedrijfsgegevens nu ook de ratio van bedrijven uit dezelfde (sub)sector en grootte. Hierdoor ontstaat inzicht waarmee de concurrentiepositie kan worden verbeterd.

Phill Robinson, CEO van softwarebedrijf Exact: “Met de innovaties in de Winter ’20 Release ondersteunen we ondernemers en accountants in het nemen van goed onderbouwde beslissingen. Bedrijfsresultaten benchmarken met soortgelijke organisaties binnen de sector geeft breder inzicht dan een vergelijking van kengetallen uit voorgaande jaren. De cijfers voor de benchmark zijn geanonimiseerd en komen uit de database van Exact Online.”

Economische graadmeter van het mkb
Hiermee geeft Exact een vervolg aan de recente introductie van de Exact mkb monitor. Die geeft een actueel beeld van de staat van het Nederlands midden- en kleinbedrijf (mkb). De mkb monitor is inmiddels ook verder uitgebreid met een sectoroverzicht voor productiebedrijven. Ook is het nu mogelijk om via historische data de trends over een periode van langer dan twaalf maanden te bekijken. In dit overzicht staan bovendien de ontwikkelingen zonder seizoensinvloeden voor de economische indicatoren omzet, cashflow, liquiditeitspositie en betaaltermijnen.

Winter ’20 Release: innovaties voor digitale efficiëntie en internationale groei
Naast de innovaties op data science-vlak biedt de Winter ’20 Release vernieuwing die is gericht op schaalbaar internationaal groeien, digitale efficiëntie voor handel, dienstverlening en bouw, productie en de automatische gegevensinvoer in de administratie.

Schaalbaar internationaal groeien
Exact Globe is voorzien van de laatste wet- en regelgeving in ruim 40 landen. In 2020 krijgt de software aanvullende product updates gericht op wet- en regelgeving en slimmer werken. Bekijk op de website de recente wijzigingen en innovaties voor slimmer werken.

Digitale efficiëntie voor handel, productie, dienstverlening en bouw
Betrouwbaar leveren, foutloos werken en helder communiceren. Het zijn drie begrippen die leiden tot hogere marges voor dienstverleners, bouw-, handels- en productiebedrijven. De nieuwste innovaties van Exact ondersteunen hierin.

Digitale efficiëntie in de administratie
Binnen Exact Online hebben Boekhouden, Salaris en Accountancy handige functies gekregen die het invoerwerk verder terugdringen. Nieuw is het kunnen benchmarken in Boekhouden en Accountancy. Salaris heeft een vernieuwde app, nieuwe dashboards en is voorzien van de laatste wet- en regelgeving. Bekijk hier de innovaties in Exact Online.

Link naar artikel:  Klik hier!