Exact presenteert de Spring ‘19 Release

Exact presenteert de Spring ‘19 Release

Exact helpt klanten om overheidsinstanties te factureren na 18 april; vanuit Exact Online direct elektronisch facturen versturen via het PEPPOL-netwerk.

Delft, 2 april 2019 – Exact presenteert de Spring ’19 release met veel innovaties die ondernemers en accountants helpen om administratieve handelingen sneller en efficiënter af te wikkelen. Zo wordt het mogelijk om direct vanuit Exact Online elektronische facturen te versturen via het PEPPOL-netwerk. Vanaf 18 april zijn alle overheden, andere aanbestedende diensten en speciale sectororganisaties, verplicht om bij inkoopovereenkomsten e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken.

Een andere in het oog springende innovatie in de Spring ‘19 Release is de vernieuwde digitale brievenbus waarmee accountants facturen sneller kunnen afhandelen. Verder worden handels- en productiebedrijven geholpen om op een eenvoudige manier hun voorraadinventarisatie uit te voeren met behulp van een mobiele applicatie voor Android.

Phill Robinson, CEO van Exact: “Met de Spring ‘19 Release voegen we krachtige innovaties toe waarmee ondernemers en accountants hun werk sneller kunnen doen. Door handmatig werk te minimaliseren verkleinen we de kans op fouten en leveren we een positieve bijdrage aan de prestaties van het bedrijf, dat centraal staat in onze No Hands Accounting-aanpak. Het elektronisch versturen van facturen via het PEPPOL-netwerk past binnen die aanpak. Bovendien kunnen onze klanten dankzij deze ontwikkeling veel eenvoudiger zaken blijven doen met overheidsinstanties. Er zijn meerdere manieren om facturen elektronisch te versturen, maar direct geïntegreerd vanuit het boekhoudsysteem is de meest efficiënte manier om dat te doen.”

Overheden en bedrijven winnen tijd en besparen veel geld
Op dit moment factureert maar 2% van de bedrijven elektronisch, de nieuwe wetgeving die in april van kracht gaat is dus een belangrijke stap voor de adoptie van elektronisch factureren. Als ontvanger van een elektronische factuur hoef je deze alleen nog maar te controleren en goed te keuren, waarna de factuur direct betaalbaar wordt gesteld. Is de factuur afkomstig van een vertrouwde afzender, dan kan de verwerking zelfs helemaal automatisch gaan. Met de Spring ‘19 Release maakt Exact het mogelijk om direct vanuit Exact Online elektronische facturen te versturen via het PEPPOL-netwerk en facturen sneller betaald te krijgen.  

Daarnaast brengt de Spring ‘19 Release meer No Hands Accounting-features die het afwikkelen van taken binnen de boekhouding in Exact Online sneller en eenvoudiger maken voor ondernemers en accountants. Enkele van de belangrijkste ontwikkelingen zijn:

  • Het goedkeuren van inkoopfacturen kan vanaf nu vanuit de Exact Online App. Zodra inkoopfacturen zijn goedgekeurd, kan de openstaande post betaald worden. Exact Online biedt verder een centraal overzicht voor alle inkoopfacturen. Hiermee ontstaat een centraal overzicht om inkoopfacturen te monitoren en te controleren op volledigheid en status.
  • Voor accountants is de Digitale Brievenbus verbeterd waardoor direct duidelijk is wie de factuur moet oppakken of hoe deze factuur verder moet worden afgehandeld.

Vereenvoudiging voorraadinventarisatie bij handels- en productiebedrijven
Exact brengt met de Spring ‘19 Release diverse innovaties die specifiek gericht zijn op handels- en productiebedrijven, waaronder de nieuwe app voor voorraadinventarisatie: Exact Online Voorraadbeheer. Voorraadinventarisatie kan een tijdrovende en foutgevoelige klus zijn. Bedrijven die werken met Exact voor Handel en Exact voor Productie kunnen met de nieuwe app de foutmarge minimaliseren. De mobiele applicatie voor Android kan worden gedownload vanuit de Google Play store, en werkt met de edities Geavanceerd en Premium van Exact voor Handel en Exact voor Productie.

Andere belangrijke innovaties voor handels- en productiebedrijven zijn:

  • De volgende stap in Smart Industrie: De mogelijkheid voor het koppelen van Exact voor Productie met andere systemen of machines is nu nog verder uitgebreid. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld tijdregistratie en werkorders met materiaal- en bewerkingsinformatie uit te wisselen.
  • Binnen Exact voor Productie Premium wordt in de MRP-berekening het werkorder-advies berekend. Vanaf nu is het mogelijk dit advies af te ronden naar de standaard seriegrootte, zodat het maakartikel wordt geproduceerd in de juiste hoeveelheid.

Spring ’19 release
De Exact Spring ’19 release bevat innovaties voor alle Exact productlijnen. Voor een gedetailleerd overzicht van alle innovaties in de Spring ’19 release, klik hier.