Fouten opsporen en oplossen in klantadministraties? Zo gebeurd!

Fouten opsporen en oplossen in klantadministraties? Zo gebeurd!

Nu de boekhouding steeds meer automatisch gaat, verschuiven de werkzaamheden van de accountant naar controleren en corrigeren. Dat is nu nog makkelijker in Exact Online voor Accountancy met de functie Vinden en corrigeren die in de Plus en Professional zit

Er zijn klanten die zelf de boekhouding verzorgen en voor de zekerheid boekingen op Vraagposten zetten. Er zijn ook klanten die door drukte per ongeluk een investering als kosten boeken. Herkenbaar? Dan weet jij als geen ander dat het uitzoeken en aanpassen van verkeerde boekingen veel tijd kost. In die tijd verdien je nauwelijks iets en kun je klanten ook niet goed helpen. Zonde toch?

Vinden en corrigeren

Het opsporen en corrigeren van fouten is nu veel makkelijker in Exact Online voor Accountancy. Via Transacties zoeken, maak je een selectie van boekingen die je moet aanpassen. Met de nieuwe functionaliteit corrigeren, kies je of je elke boeking afzonderlijk of in bulk wilt aanpassen naar een andere grootboekrekening, kostenplaats of kostendrager. Dit kan zelfs als de btw-aangifte is verstuurd.

Ook na de btw-aangifte?

Met het indienen van de btw-aangifte, zijn boekingen verwerkt en niet meer aan te passen. Maar als een correctie verder geen invloed heeft op een ingediende btw-aangifte, is er geen reden om de correctie niet te mógen maken. Daarom kun je met Vinden en corrigeren boekingen aanpassen als ze geen gevolgen hebben voor de btw-aangifte. De aangiftes versturen via Exact Online is daarom makkelijk en zonder drempels.

Goed om te weten

Btw en icp-aangiftes verstuur je makkelijk vanuit Exact Online naar de Belastingdienst. Doe je dat al? Slim! Doe je het nog niet, dan is het nieuwe Vinden en corrigeren de uitgelezen kans om het te gaan doen.
1. Je haalt altijd de deadline omdat Exact Online jou via een interactief dashboard wijst op welke aangiftes je moet versturen.
2. Wil je klant eerst de aangifte goedkeuren voordat die naar de Belastingdienst gaat? Dat gaat makkelijk via Mijn[Kantoor] of via het eigen Exact Online abonnement van je klant
3. Verstuur de btw-aangifte van al je klanten met 1 PKI certificaat. Het is dus niet nodig om voor elke klant een PKI-certificaat aan te vragen. Nog geen PKI certificaat? Zo vraag je het aan. Het is binnenkort mogelijk om gebruik te maken van een collectief PKI-certificaat van Exact. Scheelt je aanschafkosten van een persoonlijk PKI-certificaat. Interesse? Doe mee met de Controlled Release. Ga naar “Mijn Exact>” Mijn Exact Communicatie “>” Nieuw”>” Aanvraag Controlled Release. Geef aan dat je je aanmeldt voor collectief PKI-certificaat.