Gebruik gratis het PKI-certificaat van Exact voor je aangiftes

Gebruik gratis het PKI-certificaat van Exact voor je aangiftes

Je aangiftes digitaal indienen bij de belastingdienst, kan al een tijdje vanuit Exact Online als je een PKI-certificaat hebt. Dit hoef je nu niet meer zelf of via je accountant aan te vragen. Je kunt namelijk nu gebruikmaken van het PKI-certificaat van Exact. Dat is makkelijk en scheelt je al gauw €400 per 2 jaar (afhankelijk van je huidige provider van dit certificaat).

Met Exact Online kun je eenvoudig de btw-aangifte indienen. Om dit te stimuleren hebben we afgelopen jaar diverse verbeteringen doorgevoerd. Voorbeeld hiervan is de ondersteuning van btw suppletie aangiften. En nu kan je ook je btw-aangiftes, icp-aangiftes en loonaangiftes doen op basis van een PKI-certificaat verstrekt door Exact. Om je aangifte dan direct digitaal naar de belastingdienst te sturen, hoef je dus niet zelf meer een PKI-certificaat aan te schaffen.

400 euro besparen
Doe jij je btw-, icp-, en loonaangifte nog niet via Exact Online? Dan is nu het ideale moment om dat wel te doen via het PKI-certificaat van Exact. Je stelt het eenmalig in en dan kan je van start. Dat is eenvoudig en je bespaart de kosten (al gauw €400 per 2 jaar) van de aanschaf van een PKI-certificaat. Selecteer per administratie de nieuwe verzendmethode (Instellingen > tab Elektronische aangifte, zie schermafbeelding) en je bent klaar. Doe je al aangiftes via Exact Online en verloopt je PKI-certificaat binnenkort? Maak dan gebruik van het certificaat van Exact. Daardoor bespaar je kosten van een eigen PKI-certificaat dat afhankelijk van de aanschaf 1 of 2 jaar geldig is.

 

Toch liever een eigen PKI-certificaat of via je accountant aanschaffen? Dit blijft gewoon mogelijk. Aangiftes doen via het PKI-certificaat van Exact is nu algemeen beschikbaar.