Max Verstappen: “Ik ben er niet om tweede, derde of vierde te zijn”

Max Verstappen: “Ik ben er niet om tweede, derde of vierde te zijn”

F1-coureur openhartig over jeugd en ambities

Delft, 15 maart 2019 -. De eerste vrije trainingen van de Grand Prix van Australië zijn gereden en de voortekenen voor Max Verstappen zijn positief. Voor softwarebedrijf Exact, de persoonlijke sponsor van Max, is dit het moment om via een korte video een inkijkje te geven in het hoofd van dé raceheld van Nederland.

 

 

De jonge jongens voorblijven
“Het is belangrijk om te blijven leren,” zegt Max in de video. “Er komen steeds weer jonge jongens de Formule 1 in. Je moet jezelf blijven verbeteren om met ze mee te kunnen gaan. Ik ben er niet om tweede, derde of vierde te zijn.”

Rol van data
Verstappen legt de lat hoog. Wint hij een wedstrijd of haalt hij het podium, dan kan er een stralende lach vanaf, maar hij weet ook dat er altijd ruimte is voor verbetering. Dat betekent hard werken en continu verbeteren, samen met zijn team. Max’ racetalent en zijn gevoel in de auto vormen de basis. Maar de analyse van data die sensoren van zijn auto doorgeven aan het team, maken het belangrijke verschil om richting de hoogste trede van het podium te komen.  

Partnership met Exact
Wat de samenwerking met Exact extra bijzonder maakt is het generatie-overschrijdende partnerschap tussen het softwarebedrijf en de familie Verstappen. Exact was in 1996 verbonden aan de vader van Max, Formule 1-coureur Jos Verstappen. Max spreekt vol lof over het partnerschap: “Ik denk dat we sowieso allebei altijd streven naar ‘beter’ en ‘meer’, we stellen hoge doelen. Dat maakt het een goede match; dat vind ik wel heel mooi.”