Nieuwe adviescockpits: nu algemeen beschikbaar!

Nieuwe adviescockpits: nu algemeen beschikbaar!

Uit de MKB Barometer bleek dat accountants, om competitief te blijven qua serviceniveau, vooral dashboards willen hebben. Voor hen is er goed nieuws: de nieuwe adviescockpits zijn er!
Je stelt ze eenvoudig samen per klant(groep) – inclusief KPI’s (Key Performance Indicatoren) en rapportages op maat. Deze functionaliteit is beschikbaar in de Plus en Professional edities van Exact Online voor Accountancy. Voor ondernemers zijn ze beschikbaar in alle versies van Exact Online.

Advies: sneller, meer, breder!

Met de dashboards heb je noodzakelijke informatie snel inzichtelijk. Daarbij helpt het je advies te geven: financieel of breder. Met behulp van de adviescockpit kun je ook samen met je klant doelen stellen. Bijvoorbeeld het behouden van een optimale cashflow, voorraadhoogtes, orderdoorlooptijden of budgetoverschrijdingen. Het ligt er maar net aan met welke (branche)oplossing van Exact Online je klant werkt (Boekhouden, Groothandel, Productie of Zakelijke Dienstverlening).

Hoe werkt het?

Als accountant maak je in jouw Exact Online omgeving eenvoudig cockpit templates (via menu Cockpits/Templates voor Adviescockpit). Je klant kan (via menu Cockpits/Adviescockpit) de door jou samengestelde adviescockpit direct inzien vanuit de eigen Exact Online omgeving.

Widgets instellen

Met het verschijnen van de nieuwe adviescockpits wordt afscheid genomen van de voormalige Accountants cockpit. Mocht je hier gebruik van maken, dan betekent dit dat je daarin gebruikte widgets wél even opnieuw moet instellen in de nieuwe adviescockpit. Maar dan heb je ook heel wat moois voor je klanten en jezelf!

Cockpit op maat

Niet al je klanten zitten in dezelfde branche, en niet elk bedrijf is even groot. Daarom kun je voor verschillende klanten ook verschillende cockpits maken. Dat doe je makkelijk met onze voorgedefinieerde KPI widgets. Er zijn er veel – sterker nog, er is een uitgebreide bibliotheek! Daar zitten trouwens ook aanpasbare rapportagewidgets bij.

Rapportages delen

Met deze rapportagewidgets kun je rapportages die je zelf maakt (via menu Accountancy/Advies/Maatrapportages) delen in de adviescockpit. Dat kunnen zowel draaitabellen zijn als visueel aantrekkelijke rapportages op basis van grafieken. De rapportages zijn zeer flexibel in te stellen op basis van allerlei groepeer- en filtermogelijkheden, verschillende layouts en grafiekvormen. Zo kun je net dat extra stukje service aan je klant bieden.