Record boekjaar voor Exact in 2018

Record boekjaar voor Exact in 2018

Nieuwe strategie ondersteunt ambitie om omzet te verdubbelen

Delft, 27 mei 2019 – Softwareleverancier Exact heeft een record boekjaar afgesloten in 2018. De omzet steeg met 14% ten opzichte van het jaar daarvoor naar €209 miljoen. Door het succes van de huidige strategie heeft Exact de ambitie om de komende vijf jaar in omzet te verdubbelen.

“We zijn erg trots op deze cijfers”, aldus Phill Robinson, CEO van Exact. “De indrukwekkende prestaties van 2018 hebben we te danken aan het geweldige team van Exact-medewerkers, ons toegewijde partnerecosysteem en de prachtige klanten waar we elke dag weer nauw mee samen mogen werken. Deze resultaten laten ook zien dat de nieuwe strategie, met een sterke focus op groei in Nederland en België, zijn vruchten afwerpt. Het grootste deel van de omzet komt uit de thuismarkten, waarbij er ook nog een sterk groeiende vraag is naar ons internationale aanbod. Dat is gebaseerd op oplossingen die veertig talen en wet- en regelgevingen ondersteunen voor middelgrote organisaties.”

Enkele kerncijfers die zijn vastgelegd op 31 december 2018:

• De omzet steeg van € 184 miljoen in 2017 naar € 209 miljoen in 2018;
• De EBITDA in 2018 bedroeg € 57 miljoen (in 2017 was die € 19 miljoen);
• Meer dan 400.000 bedrijfsadministraties draaien op Exact Online, een toename van 59.000 sinds 31 december 2017;
• 18.500 bedrijven werken met de mid-market software van Exact (waaronder Exact Globe en Exact Synergy).

Overnames

Exact heeft de ambitie om de leidende technologieleverancier te zijn in de Benelux. Als onderdeel van die ambitie vult het bedrijf zijn bestaande productportfolio aan met oplossingen via eigen ontwikkeling, overnames en partnerships. In 2018 heeft Exact drie bedrijven overgenomen die waarde toevoegen voor klanten:
• Parentix, een leverancier van cloud-diensten
• ProQuro, een leverancier van procurement-software
• SRXP, een leverancier van cloud-software voor het verwerken van declaraties

Phill Robinson: “Ons team heeft ambitie om de omzet meer dan te verdubbelen. We verwachten onze huidige organische groei vast te houden. Daarnaast blijven we proactief op het gebied van fusies en overnames. Onze focus ligt op ondersteuning van mkb-organisaties en hun accountants bij al hun uitdagingen. Daarom breiden we ons huidige aanbod van finance- en accountancy-oplossingen uit. Zo vullen de overnames van Parentix, ProQuro en SRXP ons product- en dienstenportfolio aan.”

Productstrategie

Exact ontwikkelt oplossingen die aansluiten bij de automatiseringsbehoeften van kleine bedrijven, hun accountants en mid-market-organisaties. Voor de eerste groep richt het bedrijf zich met standaardsoftware vooral op accountants en bedrijven met minder dan twintig medewerkers. Voor mid-market-organisaties ontwikkelt Exact oplossingen ter ondersteuning van specifieke uitdagingen van bedrijven met meer dan twintig medewerkers. Uitgangspunt daarbij is dat de oplossing eenvoudig kan worden afgesteld op de unieke bedrijfsprocessen.

Mid-market

Onderdeel van de productstrategie voor het mid-market-segment van Exact is een substantiële investering in de productlijnen Globe en Synergy. Hieronder vallen nieuwe diensten die het eenvoudiger maken om deze oplossingen vanuit de cloud af te nemen. Ook investeert Exact in een nieuwe architectuur voor Exact Globe. Daardoor zijn klanten in staat om te profiteren van aanvullende clouddiensten binnen Globe en Synergy.

Small business & accountants

De uitbreiding van Exact Online-oplossingen voor kleinere organisaties en accountants is vooral gericht op efficiency via Artificial Intelligence (AI) en machine learning. Exact introduceert opties die samenwerking tussen bedrijven en hun accountants verbeteren. Daarnaast investeert het bedrijf volop in de salarissoftware.
Exact heeft een uitgebreid portfolio van oplossingen gericht op de sectoren productie, groothandel en professionele dienstverlening. In 2018 introduceerde Exact nieuwe cloudsoftware voor productiebedrijven: Exact Online Productie Premium. Exact blijft in 2019 investeren in uitbreiding van software voor specifieke sectoren.

Exact Live

Exact organiseert dit jaar voor de achtste keer Exact Live. Het grootste evenement voor ondernemers en financiële professionals in Nederland vindt plaats op 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Daar presenteert Exact de laatste ontwikkelingen die bijdragen aan verbetering van de concurrentiepositie.